Top 5 producten voor een toegankelijke badkamer

aangepast sanitair voor mindervaliden

Aangepast sanitair voor mindervaliden maakt de badkamer weer toegankelijk. Een reguliere badkamer zorgt vaak voor veel ongemak en mindervaliden kunnen er vaak niet goed gebruik van maken zonder hulp. Om een badkamer klaar te maken voor gebruik door mindervaliden hebben we vijf producten op rij gezet die zeker niet kunnen ontbreken. Met aangepast sanitair voor mindervaliden voelt iedereen zich weer thuis in de badkamer.

aangepast sanitair voor mindervaliden

Opklapbare douchestoel

De opklapbare douchestoel is een geweldige aanwinst voor in de badkamer. De stoel is opklapbaar en zit vast aan de muur. Hierdoor is deze gemakkelijk weg te klappen waardoor ook validen gebruik kunnen blijven maken van de douche. Voor de mindervalide is de aanwinst dat deze in een zithouding kunnen douchen.

Onderrijdbare wastafel

Een onderrijdbare wastafel maakt het voor rolstoelgebruikers mogelijk om in de rolstoel de wastafel te kunnen gebruiken. Reguliere wastafels hebben vaak afvoeren, kasten en zijn te hoog of te laag om er met een rolstoel onder te kunnen.

Hoge toiletpot

Een hoge toiletpot maakt het voor de mindervalide makkelijker om gebruik te maken van het toilet. Door minder door de knieën te hoeven gaan is opstaan gemakkelijker. Zeker in combinatie met een armleuning of beugel is dit een aanwinst voor de badkamer.

Antislip tegels

Iedereen kent de antislip mat wel, minder bekend is men vaak met het feit dat er ook antislip tegels bestaan. Waar een santilipmat vaak maar een klein deel van de badkamer slipvrij maakt, doen de antislip tegels het met de gehele vloer. Naast een netter uiterlijk en betere hygiëne maakt het de gehele badkamer een stuk veiliger.

Instapbad

Een instapbad is een speciaal ligbad met aan de zijkant een waterdichte deur. Hierdoor is het mogelijk het bad in te lopen zonder de opstap over de rand van het bad. Er zal natuurlijk wel gewacht moeten worden tot het bad leeg is voordat men kan uitstappen, maar het geeft de mindervalide wel de mogelijkheid zelfstandig te badderen.