3 tips bij het verkopen van je huis op een verstandige manier

huis verkopen aan opkoper verstandig

Zodra je van plan bent je huis te verkopen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De verkoop van een huis is een grootte beslissing en je wilt natuurlijk dat de verkoop op een verstandige en goede manier gebeurt. Om je huis op een verstandige manier te verkopen zullen we je helpen met drie tips.

huis verkopen aan opkoper verstandig

Bepaal een marktconforme prijs

Verstandig verkopen van het huis houd in dat je goed kijkt naar de waarde van de woning. Hiervoor kun je natuurlijk kijken naar de prijzen van soortgelijke woningen, misschien staat er een huis te koop in je eigen straat. Toch is het vaak de meest verstandige optie om het huis te laten taxeren door een makelaar. Deze kan eventueel nog punten aanwijzen welke je vrij gemakkelijk kunt verbeteren waardoor de prijs iets omhoog kan. Denk aan het schilderen van de plafonds, het kost niet heel veel geld maar op de verkoopprijs scheelt het al snel een aanzienlijk bedrag.

Vergeet de details niet

Is een huis verkopen aan opkoper verstandig? De details spelen hierbij een belangrijke rol. Om een voorbeeld te noemen nemen we even de fotografie. Je kunt natuurlijk best aardige foto’s maken met je telefoon en deze op internet zetten bij de verkoop advertentie. Toch is het vaak beter een fotograaf in te huren om de foto’s te maken. Door de ruime ervaring weet deze vaak beter hoe de woning het beste tot haar recht komt op de foto. Vaak kunnen ze ook helpen bij wat je wel en niet op de foto moet zetten. Een asbak op tafel zal voor een niet roker vaak genoeg zijn om even verder te kijken.

Neem een makelaar in de hand

Als laatste tip hebben we een vrij voor de hand liggende, neem een makelaar in de hand. Een verkoopmakelaar regelt naast de administratie ook vaak het promotionele aspect van de verkoop. Een goede makelaar zal gepast adverteren met de woning en kan deze aanraden aan reeds bekende klanten van de makelaar. Ook regelen ze vaak bezichtigingen waarbij meerdere mensen op een dag een kijkje komen nemen. Als je zelf op de details let zoals het schilderen en minimaal onkruid vrij maken van de tuin en de stenen even opspuiten heb je het huis vaak vrij snel verkocht.