Populair bij EIKENvakman; de eiken Matrix poot.

EIKENvakman.nl is een gespecialiseerde webshop in eikenhout producten voor binnen. De basis van onze online collectie betreft een ruime collectie eiken bladen en eiken tafelbladen, maar ook vindt u bij ons prachtige tafelpoten van eikenhout & staal. In een serie blogartikelen vertellen wij u wat meer over populaire producten. Dit keer gaan we dieper in op de Matrix-poot / onderstel van eikenhout; Een modern & eigentijds ogende centrale tafelpoot van sfeervol rustiek eikenhout, voor een bijzondere (eetkamer)tafel van eikenhout!

Matrix 3d tafelpoot / onderstel bij EIKENvakman.nl.

Allereerst even de opmerking dat onze matrix 3d poot van eikenhout een onderstel betreft, oftewel een centrale tafelpoot die in het midden van het tafelblad geplaatst wordt. Deze worden met name gebruikt voor rechthoekige (boomstamrand) tafelbladen en uiteraard ook ovale eiken tafelbladen. In enkele gevallen kan deze ook voor een rond tafelblad gebruikt wordten, echter dan wel bij een groot formaat rond tafelblad (met een diameter vanaf 180 cm!). 

De matrix 3D tafelpoot is een prachtige modern & eigentijds ogende matrix 3d spin kruispoot / X-poot van rustiek eikenhout, met de hand vervaardigd. Deze eiken tafelpoot is voorzien van een stalen montageplaat; 180 cm langste zijde, 90 cm kortste zijde, circa 17 cm breed. Uiteraard is deze montageplaat voorzien van slobgaten (gleuven). In totaal zijn er diverse slobgaten (van 2×1 cm) in de montageplaat aangebracht; Voor een eenvoudige & flexibele bevestiging. Deze bijzondere eiken tafelpoot is vervaardigd uit rustiek Europees eikenhout (bevat noesten, scheurtjes en eventueel scheuren), dat eerst gedroogd wordt tot circa 12%. Het eikenhout wordt vervolgens geschaafd en vervolgens licht (op)geborsteld.  Dit onderstel wordt licht opgeborsteld, waarbij het zachte(re) hout met staalborstels verwijderd wordt. Deze bewerking zorgt ervoor dat de houtnerven er wat meer uitkomen, oftewel de nerven wat duidelijk zichtbaar zijn. Dit resulteert in een bijzondere tafelpoot met duidelijke accenten en tekeningen van het eikenhout; Stoer, robuust & levendig! Nieuwsgierig geraakt? Neem dan snel een kijkje op onze website www.eikenvakman.nl.