Waar moet je op letten bij vinyl behang kopen?

vinyl behang kopen

Voordat je de ontelbare behangopties doorzoekt – en zeker voordat je verliefd wordt op een patroon – wil je zeker weten dat behang de juiste keuze is voor de kamer in kwestie. (Geen reden om te springen voor die brutale kogelvisafdruk alleen om te beseffen dat de kamer niet geschikt is om te behangen.) De grootste overweging zou kunnen zijn dat het zou moeten differentiëren zoals van liefde als het gaat om het ontwerp van het papier, maar er is de logistiek van de ruimte en eigenschappen van het behang om ook te overwegen (de leuke dingen!). Hier zijn een aantal dingen om over na te denken voordat je aangaat tot vinyl behang kopen.

vinyl behang kopen

Indeling van de kamer

Als je kamer van binnen de vorm heeft van een kegel, zal behangen moeilijk zijn. Maar volgens een interieurontwerpbureaus, is het meer een kwestie van openingen in de plattegrond dan van vorm alleen. Als er veel deuren of ramen in een kamer zijn of veel grote kunstwerken die veel visuele muurruimte in beslag nemen, zegt het paar, is er gewoon niet genoeg ruimte over voor behang om de juiste impact te hebben. Met andere woorden, als je maar een paar stukjes van het zichtbare ontwerp ziet, is het dan de moeite waard om behangpapier te plannen?

Totale grootte van de muren die worden bedekt

Simpel gezegd, hoe groter de kamer en hoe meer wandruimte, hoe duurder uw project zal zijn – zowel om voldoende papier te kopen als om een ​​installateur op de klok te houden om de klus te klaren. Wil je de kosten maken voor het behangen van de woonkamer, of dat geld uitgeven aan mooie lakens en in plaats daarvan de kleine hal behangen? (Voor de goede orde, we denken dat beide goede beslissingen kunnen zijn.)

Schaal van gewenst patroon

Als je eenmaal hebt besloten dat het je tijd en geld waard is om de muur te bedekken, overweeg dan het ontwerp van het papier. Een grootschalig patroon zal veel duidelijker leesbaar zijn als u brede stukken muur hebt die je onbedekt wilt houden; zo niet, dan is een klein patroon (of verf!) misschien de betere keuze.