Rockpanel 6mm

Rockpanel 6mm

Lees over de mogelijkheden met Rockpanel 6mm. Rockpanel is topkwaliteit en uiterst duurzaam. De platen zijn licht van gewicht, netjes te bewerken, en zijn brandwerend. De platen zijn alleen met een prijskaartje van ruim zeventig euro per vierkante meter niet goedkoop.

Rockpanel 6mm

Geperste steenwolvezels

Steenwol zal iedereen wel kennen als isolatiemateriaal. Bekender is glaswol, maar steenwol komt op hetzelfde neer, daadwerkelijk in ieder pand is het als isolerende deken verwerkt. Het is slim geweest om de vezels van steenwol samen te persen tot een plaat. Hierdoor ontstaat het ideale materiaal om een verlaagd plafond te maken. Het is belangrijk dat een plafond onbrandbaar is en netjes te verwerken. Meestal worden de verlaagde plafonds volledig afgewerkt met inbouwspotjes. Rockpanel 6mm is dan ideaal. De redenen om te kiezen voor een verlaagd plafond is heel divers. Soms is een plafond lelijk door waterschade, soms is de akoestiek in een ruimte niet te doen, andere willen een verspringing voor het mooi. Als voorbeeld bij een open keuken, dan enkel in de keuken een verlaagd plafond. Als het verlaagde plafond er eenmaal inzit zal je op alle fronten meer wooncomfort ervaren. Platen van geperste steenwol tegen je huidige plafond zal zorgen dat de woning minder gehorig is van boven naar beneden toe, en andersom.

Wat tegen het plafond kan, kan ook tegen de muur

Velen willen in de woning goede kwaliteit. Dit is voortgekomen uit de geschiedenis. In de jaren vijftig, zestig, en zeventig van de vorige eeuw was de snelheid van bouwen alleen maar belangrijk, en speelde kwaliteit geen rol. Het gevolg is dat velen geen lelijke muren achter voordelige gipsplaten willen timmeren. Het is nu eenvoudig om een lelijke muur met materiaal van goede kwaliteit af te werken. Het is identiek aan dat verlaagde plafond, alleen lopen de platen dan verticaal en niet horizontaal. Omdat het over steenachtig materiaal gaat kan het niet rotten of roesten, zonder enige nabehandeling blijft het mooi. Rockpanel is daarom veelzijdig, en omdat het zo duurzaam is geschikt voor in woningen en bedrijfspanden omdat onroerend goed een duurzaam iets is.